Hoffman Judit
Hoffman Judit
Integratív coach
Nia módszer
Családállítás

Családállítás - Rendszerállítás 

Bert Hellinger dolgozta ki a nyolcvanas években. Az addig megszokott terápiáktól eltérő új módszert alkotott meg, melynek akkoriban nevezett el családállításnak. A családunk egy zárt rendszer ahova beleszületünk, ahol minden jelentősebb esemény tárolódik a rendszerben. Ezek az információk hatnak ránk és a többi szereplő sorsára. Ezek a tapasztalatok mentén kapcsolódunk egymáshoz.  Minden kapcsolódásunkban hatást gyakorolunk a másikra, befolyásoljuk egymást akár véleményeinkkel, akár a megjelenésünkkel, valamint viselkedésünkre is hatással lehet, amit a családunkból hozunk, felvesszük az ott megjelenő, valakitől származó működési módokat. Ezek életünk későbbi szakaszában is meghatározhatják a döntéseinket. A családállítás előhívja azokat az eseményeket a múltból, amelyek még a jelen helyzetünkben is hatnak ránk és negatív módon irányítanak, mely következtében olykor különböző életterületek (pl.: párkapcsolat, munkahely, hivatás, gyerekvállalás)nem működnek az életünkben. Az ok, ami miatt nem működik, sokszor nagyon mélyen van bennünk és nem látható módon befolyásol minket. A családállítás ezeket a mélyen ható dinamikákat vizsgálja különböző törvényszerűségek mentén. Ezek a törvények, melyek hatnak a rendszereinkre (munkahelyi, baráti kapcsolatokra is). Minden élettörténet más ezért a téma is különböző, amivel családállításra jelentkezhetünk.

A kérdés mi az, ami minket foglalkoztat? Melyik az a terület az életemben, ami tartósan nem működik? 

Háttérben rengeteg ok lehet, ami befolyásol, vagy blokkolhatja életünket. A rendszerállítással ezeket a blokkokat oldjuk fel, hogy ne csak érezzem, hogy jobb lehetne, hanem képes legyek úgy is alakítani.

​Amikor valakivel dolgozunk az elakadásain, szorongásain, elhibázott párkapcsolatain vagy a visszatérő negatív mintázatain, legtöbb esetben egy idő után kiderül,hogy csak akkor tudunk előre haladni és a változást elindítani, ha előbb visszanyúlunk.A történések, kudarcok, betegségek okát, gyakran derül ki, hogy saját életünk történésein túl egy tágabb perspektívában vizsgálva, akár a korábbi generációkig visszanyúlva kapunk megfelelő magyarázatot. A felmenőink traumáit, feldolgozatlan félelmeit, veszteségeit, kimondatlan feszültségeit, rég eltemetett titkainak következményeit hordozzuk sokszor transzgenerációs örökségként. A generációkon átívelő információátadást (nevezzük transzgenerációs hatásnak), élményeket,félelmeket és fájdalmakat, sejtszintű üzenetként adjuk tovább, meghatározva ezzel a családi rendszer működését.
A CSALÁDÁLLÍTÁSSAL lehetőségünk nyílik az okok feltárására, felszínre hozzuk a benned mélyen a tudatalattidban lévő folyamatokat, a hozzá kapcsolódó érzéseket és blokkokat feloldjuk és a benned lévő nehéz helyzeteket a megoldás irányába mozdítjuk el.

A változás mindig belőled indul!

Ahelyett, hogy harcolunk magunkkal,viselkedési mintáinkkal és a negatív viszonyulásainkkal, kezdjünk el szembenézni saját örökölt sorsunkkal,családi sebeinkkel, érjük tetten a családi múltból megkötő dinamikákat, zavaró tényezőket, feloldásuk után a rég hordozott nehézségektől szabadulhatunk meg és elkezdhetjük valóban a saját életünket élni. 

Miben más az egyéni üléses családállítás?

 •  mert lehetővé teszi, hogy a saját tempódban dolgozzunk a témádon
 •  mert segít átlátni és megoldani egy konkrét helyzetet az életedben
 •  mert elhozhatod a számodra legszemélyesebb, akár intim vagy kényes témádat is amiről nem szívesen beszélsz mások előtt
 •  mert személyre szabott megoldásokat kapsz, amely a hétköznapokban alkalmazható
 •  mert néhány órát elég rászánnod az amúgy is kevés idődből
 •  mert így könnyedén kipróbálhatod a módszert


Az egyéni állításban TE állsz bele az egyes szereplőket képviselő helyre és érzékelheted meg ki, mit érez és láthatod meg a különböző nézőpontokból a történetedet.
Az ülést beszélgetéssel kezdjük, majd a szereplők kiválasztása után a térben papírlapok segítségével elhelyezzük őket..
Felismerheted mi hat még RÁD a múltadból, hol vagy elakadva, mi köt össze lélekszinten másokkal, milyen mintát működtetsz ami akadályoz, hogy a saját jelenedben legyél.
Hatékonyságát tekintve nincs különbség az egyéni és a csoportos állítás között, TE választod ki melyik szimpatikus számodra, hol érzed jobban biztonságban magad.

Hogyan hat a családállítás? Gyakori kérdések, a mi fog történni? Miként is működik a módszer?

Először is van egy probléma, nehézség, dilemma, ami jó ideje nem oldódik meg az életünkben és akár hozzátartozóan, olyan élet terület is ami nem működik megfelelően vagy folyamatosan falakba ütközünk benne. Pontosan érezzük, hogy valami elakadt, blokkolt, csak vagy az okát vagy/és a megoldását nem találjuk. Ilyenkor tud segítségünkre lenni a módszer, amivel mindezt képesek vagyunk lélekszinten feltérképezni, hogy mibe is vagyunk benne, mi az ami hat ránk. Egyszerűen egy mélyebb szinten ránézünk az elakadásra. Amint ezt megtaláltuk, a hozzá tartozó érzelmi blokkokat megfelelő oldómondatok segítségével megszüntetjük. Ezután szinte automatikusan egy új szemléletmódból látunk rá a problémára, helyzetre, kapcsolatra, eseményre. Megszűnt az addigi, problémán való kattogás, megszűnt a saját energiánk leszívása, az agyalás. Tisztul a kép, a negatív érzések felszabadultak, a múltba nézegetés helyett előre kezdünk tekinteni és így a lehetőségek már meg is tudnak jelenni bennünk. Látjuk mit is szeretnénk és azt is ahogyan elérhetőek a számunkra. 

Ki mehet családállítási tanácsadásra?

Aki eljön családállításra az mentálisan egészséges ember, egész egyszerűen valamilyen probléma, elakadás van az életében. Nem úgy éli ahogy szeretné, nem tudja úgy élni ahogy szeretné és megoldásokat keres ezekre a helyzetekre.​

Bármilyen témával jöhetsz, amiben úgy érzed elakadtál:

 • párkapcsolati kérdések 
 • szülő-gyerek kapcsolati problémák
 • nőiség és a hozott minták 
 • anyaságban megbújó félelmek 
 • testi tünetek, betegségek háttere 
 • szerepeink egyensúlya 
 • gyászfeldolgozás
 • önismeret 
 • önbizalmi problémák
 • megoldatlan helyzetek
 • konfliktusok


Jelenleg egyéni üléses állításra tudsz bejelenkezni üzenetben vagy telefonon.

06305121547 

Hoffman Judit

Integratív coach