Weboldal címe
FókuszPont
 NiaKör 


​Hoffman Judit
  

Integratív konzultáció 
06305121547  

Egyéni konzultáció 


Az egyéni konzultációt megelőzően telefonon vagy e-mailben tudjuk felvenni a kapcsolatot. Egy rövid beszélgetést követően kerül sor a személyes találkozóra egy előre megbeszélt időponton.  Akár az első ülésen eldöntheted, hogy részt szeretnél venni egy folyamatban, vagy lehetőséged van átgondolni és később elkezdeni. Általában több találkozást igénylő folyamatmunka a leghatékonyabb és hozza meg a kívánt változást és így lehetőség van egészben végig kísérni ezt az utat. A konzultációk során több általam használt módszert alkalmazunk, de lehetőség van egy mellett is megmaradni, amennyiben azzal tudsz azonosulni. Az ülések alatt a légkör biztonságos és a titoktartási kötelezettséget betartva, a részletek magunk közt maradnak, így tudunk bizalmas környezetet teremteni, ami alapja a közös munkánknak. Az első beszélgetés végén eldöntjük, hogy szeretnénk és tudunk-e együtt dolgozni és meghatározzuk a folyamat hosszát és a találkozások gyakoriságát.

Az integratív folyamatmunka során:

  • különböző technikákat együttesen alkalmazok, melyek egy komplex rálátásra adnak lehetőséget
  • teljes figyelmet és elfogadást kapsz
  • előhívjuk az erőforrásaidat és a képességeidre fókuszálunk
  • feltárjuk, hogy az életben felmerült akadályok milyen fejlődési lehetőségeket rejtenek
  • az adott életterületeden jelentkező elakadást az élettörténeted tükrében (élet térkép segítségével) nézzük, hogyan hatnak és befolyásolják egymást
  • a fejlődésed során, az érzelmi blokkok kioldása és átdolgozása révén új megoldásmódokat alakíthatsz ki, amivel sikeresebben boldogulsz a mindennapi életben
  • felismered működési mintáidat, a mögöttük lévő dinamikákat, a bennük rejlő értékeket és a már feleslegessé vált régi berögződéseket, s ha úgy döntesz, fejlesztheted, átalakíthatod őket
  • életeddel kapcsolatban magasabb szintű megértésed lehet


 Integratív beszélgetés


Sok különböző jó módszer megtalálható és könnyedén elérhető manapság, de vajon melyik a számodra megfelelő? Melyik nyújt igazán segítséget a jelenlegi problémád megoldásában?​

Érdekelnek a különböző alternatív technikák, volt már amit ki is próbáltál, sokat olvasol a lélek fejlődésével kapcsolatos könyveket, jártál már különböző csoportokba és keresed mi számodra a legjobb? Mivel tudnál azonosulni? 

Fejlődni szeretnél, de igazán egyikben sem hiszel, kipróbálnád, de melyiket? Jó lenne megtudni mi a testhezálló számodra?

Hogyan működnek a különböző módszerek? Mi az a családállítás? Mire jó a kineziológia? Miben különbözik a coaching és a pszichológia? Mi történik a hipnoterápia során? Miért hasznos a meditáció? 

Az integratív beszélgetés során segítek eligazodni a különféle módszerek között, hogy megtaláld a számodra legmegfelelőbbet.


További módszerek, technikák:

Családállítás - rendszerállítás 

Bert Hellinger dolgozta ki a nyolcvanas években. Az addig megszokott terápiáktól eltérő új módszert alkotott meg, melynek akkoriban nevezett el családállításnak. A családunk egy zárt rendszer ahova beleszületünk, ahol minden jelentősebb esemény tárolódik a rendszerben. Ezek az információk hatnak ránk és a többi szereplő sorsára. Ezek a tapasztalatok mentén kapcsolódunk egymáshoz.  Minden kapcsolódásunkban hatást gyakorolunk a másikra, befolyásoljuk egymást akár véleményeinkkel, akár a megjelenésünkkel, valamint viselkedésünkre is hatással lehet, amit a családunkból hozunk, felvesszük az ott megjelenő, valakitől származó működési módokat. Ezek életünk későbbi szakaszában is meghatározhatják a döntéseinket. A családállítás előhívja azokat az eseményeket a múltból, amelyek még a jelen helyzetünkben is hatnak ránk és negatív módon irányítanak, mely következtében olykor különböző életterületek (pl.: párkapcsolat, munkahely, hivatás, gyerekvállalás)nem működnek az életünkben. Az ok, ami miatt nem működik, sokszor nagyon mélyen van bennünk és nem látható módon befolyásol minket. A családállítás ezeket a mélyen ható dinamikákat vizsgálja különböző törvényszerűségek mentén. Ezek a törvények, melyek hatnak a rendszereinkre (munkahelyi, baráti kapcsolatokra is). Minden élettörténet más ezért a téma is különböző, amivel családállításra jelentkezhetünk.

A kérdés mi az, ami minket foglalkoztat? Melyik az a terület az életemben, ami tartósan nem működik? Hol vannak félelmeim? Milyen utat válasszak? Tudom választani a saját utamat? Mi akadályoz? Vagy ismétlődő helyzetek, melyekre nincs magyarázat. Betegségek háttere. Mindennek oka van!

Háttérben rengeteg ok lehet, ami befolyásol, vagy blokkolhatja életünket. A rendszerállítással ezeket a blokkokat oldjuk fel, hogy ne csak érezzem, hogy jobb lehetne, hanem képes legyek úgy is alakítani.

Ki mehet családállítási tanácsadásra?

Aki eljön családállításra az mentálisan egészséges ember, egész egyszerüen valamilyen probléma, elakadás van az életében. Nem úgy éli ahogy szeretné, nem tudja úgy élni ahogy szeretné és megoldásokat keres ezekre a helyzetekre.


Mélylélektani meditáció 

A mélylélektani meditáció egy olyan módszer, mely a súlyosabb betegségeknél és lelki problémáknál segít visszatérni az okokhoz. Életeink fájdalmas és feldolgozatlan eseményeiben képes feloldani a szenvedéseinket. Lelki gyötrelmek okai jelen életünk korábbi szakaszaiban egészen a születés és a fogantatás pillanatáig vezethetők vissza, olykor még előző életeinkig is. Ugyanis, ha egy fájdalmas eseményre pont úgy nézünk rá, ahogyan történt, akkor az többé nem lesz hatással felettünk, hiszen mindent tudunk már róla. Ránézhetünk régóta hordozott döntéseinkre melyek hatással vannak jelenlegi életünkre és a mélylélektani meditáció (utazás) végére minnél inkább feldolgozzuk azokat.Elérhetőség

Hoffman Judit

06305121547