Weboldal címe
FókuszPont
Nia módszer
A test útja és az öröm megtapasztalása a mozgáson át

Mi az a Nia?

A Nia egy mozgás koncepció, melynek lényege, hogy ötvöz kilenc különböző formát, a tánc elemeit a jogával és a harcművészetekkel, ettől válik holisztikus fitnesszé. Ezek kombinációja adja az alapját a teljes testet átmozgató órának. A lépések könnyedén elsajátíthatóak, minden korosztály számára ajánlott, mivel mindenki a saját fizikai, szellemi és lelki állapotának megfelelő intenzitással mozog. Meghatározott koreográfia vegyül a szabad mozgással és a változatos zenékkel, ettől lesz minden óra egyedi és sokszínű. A Nia óra varázsa abban rejlik, hogy miközben átmozgatod magad, minden porcikádat, mentálisan is kikapcsolsz, valamint feltöltődsz energiával és rengeteg pozitív élménnyel. Hatékonyan formálja a testet, de mégis ízületkímélő, mivel a lépéseket mezítláb csináljuk, ettől még szabadabb érzésünk lesz. A testre gyakorolt jótékony hatásokon túl, fejleszti a rugalmasságot, a stabilitást, az egyensúlyérzéket, és a koncentrációt. A Nia szépsége, hogy az öröm érzetét éljük át újra meg újra a testünkben és hangol át a pozitív gondolatokra, érzésekre. A Nia tánc a tudat a test és a lélek között, egyfajta életforma, ami a tested természetes bölcsességét és intelligenciáját , valamint a benned lévő kreatív energiákat hívja életre.

Öröm
Kikapcsolódás
Koncentráció
Rugalmasság
Kiegyensúlyozottság
Felszabadultság
Tánc
Stabilitás
Egyensúly
Harmónia

 A test útja és az öröm megtapasztalása a mozgáson át! 

Ennek a szemléletnek a részét képezi, hogy olyannak lássuk meg testünket, amilyen valójában, és ne idealizáljunk vagy képzeljünk elvont képeket. A Niában lévő mozdulatokkal minden esetben összhangban állunk. Egyszerre nyújt fejlődési lehetőséget a testnek, az elmének, az érzelmeknek, a lelkünknek. A Nia inspirál a jó érzések keresésére, mely minden mozdulatunkban benne van, csak felfedezésre vár. Ennek segítségével változtatunk a mozgásunkon, keresve a jó érzéseket, és jutunk el a folyamatosan jelen levő öröm megtapasztalásához.


Csoportos órák

NiaClassic : Az 52 alapmozdulat és a kilenc különböző mozgásforma elemeiből összeállított könnyedén elsajátítható koreográfiák és szabad mozgások ötvözete, ez alkotja a routinet, amit eltáncolunk. Meghatározott fókusz témája van az óráknak, mely segít fejleszteni a testtudatosságunkat, az önmagunkra való odafigyelést, a negatív érzések elengedését, hogy mikor az óra végén kilépsz az ajtón a teljes felszabadultság és feltöltődés várjon.

NiaMoveIT:Ez az óra is a Nia 52 mozdulatán alapszik. Minden mozdulatot 60 másodpercig táncolunk. Nincs előre megtanult koreográfia. Csak az itt és most. Zene, mozdulatok, érzések, érzelmek, tapasztalás, felfedezés, együttlét, improvizáció, kreativitás. Egy igazi ÖRÖMTELI JÁTÉK! 
A Nia Move IT a négyféle "kondicionálásmódnak" köszönhetően - aerob, anaerob, reflexív és szándékos - a klasszikus Niánál intenzívebben mozgat meg minden egyes testrészt, izomcsoportot és izületet. Ennél az óránál változó szakaszokra bontjuk a mozgást, terhelési és pihenőidőkre, ahol a pihenés mindig aktív pihenést jelent. Ez azt takarja, hogy a mozgást nem hagyjuk abba teljesen.
Az órákon a zenén, a táncon és a Nia mozgásformáin keresztül remek lehetőség nyílik a test és az akaraterő tudatos fejlesztésére, valamint az alaplépések megismerésére. A Nia tanár ezen az órán egy valódi coach aki támogatja, motiválja, inspirálja a táncosokat azért, hogy jól érezzék magukat a testükben, a testükkel, önmagukkal.

NiaFreeDance: Szabadtánc, amikor csak a zene van és te magad. Mozgásmeditációnak vagy táncmeditációnak is nevezik. A mozgáson át ráhangolódunk a testünkre, elkezdünk befelé figyelni és a tudatunkat lecsendesíteni. A bennünk lévő érzelmi blokkok kioldásában, feszültségek kiengedésében segít és a pozitív gondolatokra, érzésekre hangol, mely jótékony hatással lesz a testi, lelki és mentális egyensúlyunk megteremtésében.

NiaKids: Gyerekek számára összeállított csoportos óra. Elsődleges célja, hogy jól érezzék magukat a kicsik és mindeközben testileg és szellemileg fejlődjenek. A gyakorlatok képessé teszik őket, hogy oldják a bennük lévő feszültséget, harmonizálják a jobb és bal agyfélteke közti kapcsolatot, így könnyebben tudnak majd koncentrálni, a tanulásra fokuszálni, valamint az önbizalmukat erősíteni. 

KangaNia​Baba mama tánc együtt.

Tánc és mozgásmeditáció: Szabad tánc, mozgásmeditációnak vagy táncmeditációnak is nevezik, terápiás forma is egyben. Mozgáson át ráhangolódunk a testünkre, befelé figyelünk és lecsendesítjük a tudatunkat. Érzelmi blokk oldó, pozitív érzésekre, gondolatokra hangoló, belső változásokat elindító módszer.


Bővebben: 06305121547

Hoffman Judit - Nia tréner 

Egyéni személyre szabott mozgásprogram 

Amennyiben szeretnéd fejleszteni az egyensúlyérzékedet, a stabilitásodat, a rugalmasságodat, vagy mélyebben megismerkednél a Nia módszerrel, esetleg nincs lehetőséged a csoportos órákon részt venni, van lehetőség egyéni órákra is. Ez egy olyan program, mely segít a testedre odafigyelni, megtanít ellazulni, valamint a negatív érzelmeket kioldani. Speciális személyre szabott tanácsokkal ismerheted meg a saját testedben rejlő lehetőségeket, határokat. Megtapasztalhatod és fejlesztheted az érzékeléseidet és összehangoltan képes leszel egyszerre figyelni a mozdulataidra. Megtanulsz módszereket, mellyel képes leszel feloldódni és megpihenni, a testedet és a tudatod is lazult állapotba helyezni. Előhívja a benned lévő kreativitást, amit a minden napi életben is képes leszel használni.

| Ha mozdulok, egész vagyok, változok, haladok és így önmagam vagyok |​​

NiaKör 

BioRitmus: Pécs, Légszeszgyár utca 18-20 (udvarban a földszinten)